(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті проаналізовано різновиди семантико-синтаксичної залежності суб’єкта дії в прозових творах Йосипа Cтруцюка. Розмежовано поняття залежність і валентність. Встановлено, що у семантико-синтаксичній організації реченнєвої конструкції предикати зумовлюють суб’єктну залежність трьох основних різновидів. Виокремлено основні лексичні групи предикатів дії. Схарактеризовано семантичне вираження залежного суб’єкта дії та визначено його лексичні групи.