(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті проаналізовано діалектні лексичні одиниці, засвідчені в записах холмського фольклору другої половини ХІХ ст. відомого польського етнографа О. Кольберга (1814-1890). Здійснено опис найменувань за лексико-семантичним принципом. Інформаційний потенціал фактажу дозволив сегментувати аналізовані діалектизми на 12 тематично розмаїтих груп, які досить повно репрезентують лексику поняттєвого поля «Людина та її риси», повсякденної господарської діяльності, побуту, природи, матеріальної й духовної культури та ін. Констатовано, що окресленими сферами, а в їх межах лексико-семантичними групами не вичерпується функціонування діалектизмів, однак вони найбільш репрезентативні.