(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2022)
У статті проаналізовано таку цінну для вивчення мови лексико-тематичну групу, як ботанічна, зокрема визначено ступінь насиченості нею фольклорних текстів та особливості її комбінування, здійснено аналіз семантико-стилістичного потенціалу флоролексем у народнопоетичній творчості Рівненщини. Фактичний матеріал засвідчує продуктивність використання флоролексем у ролі стилістем та ексресем широкого емоційно-оцінного плану. Образна природа флоролексем підпорядковується індивідуально-авторському осмисленню