(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2025)
У статті проаналізовано функціонування фемінітивів у повісті Олени Рижко «Дівчина з міста». Здійснено класифікацію фемінітивної лексики відповідно до її ролі та місця у творі. Встановлено, що фемінітиви є не тільки засобом стилістичного збагачення тексту, але й формування мовного портрета персонажа. Визначено, що у повісті «Дівчина з міста» Олена Рижко активно використовує фемінітиви як важливі засоби мовного портретування підлітка, які дозволяють відтворити складний внутрішній світ сучасної молодої людини.