Мовна картина світу епістолярію Лесі Українки (Лінгвостилістичні студії, 2014)
У статті виявлено лінгвостилістичні особливості листів Лесі Українки шляхом виокремлення загальних і спеціальних звертань (соціальні гоноративи, антропоніми, оказіоналізми), індивідуально-авторських новотворів, усталених народнорозмовних та іншомовних фольклорних елементів. Досліджено роль спеціальних звертань як ефективного прийому відтворення авторської думки. Ключові слова: епістолярій, мовотворчість, гоноратив, оказіоналізми, антропоніми, мовна картина світу. Покликання