Відіменні прізвища жителів смт Володимирець Рівненської області (Лінгвостилістичні студії, 2018)
У статті проаналізовано відіменні прізвища жителів смт Володимирець Рівненської області. З’ясовано, що прізвища лексико-семантичного способу творення співвідносні з власними особовими іменами, переважно християнськими за походженням, та їхніми розмовними варіантами. Виявлено, що серед прізвищ морфологічного способу творення переважають антропоніми з формантом -ук /-юк. Проведений аналіз репрезентує церковно-християнські, давньослов’янські та запозичені імена.