Іронічні інвективи як протидія новомові російської пропаганди (на матеріалі блогу Сергія Стерненка в «Газеті по-українськи») (Лінгвостилістичні студії, 2023)
У статті проаналізовано засоби іронічної інвективи в медійному українськомовному інтернет-дискурсі, які використовують з метою протидії кремлівській пропаганді. Простежено особливості використання алюзії, метафори, антитези, перифрази, питальних конструкцій у текстах журналістського блогу. Установлено, що реакція українців на очевидну кремлівську брехню та перекручування фактів, захист від агресора на вербальному рівні – це переважно сміх, іронія.