Англобарбаризація і питомі новотвори (Лінгвостилістичні студії, 2023)
У статті розглянуто процеси англобарбаризації як невмотивованого запозичення англізмів в українській мові. Предметом дослідження є потреба творення питомих українських відповідників, що випливають з національного соціокультурного контексту. Моделлю етимологічного та  лексико-семантичного аналізу є англізм стейкголдер, його українські відповідники та авторський новотвір користач(і).