Мовні засоби відтворення світлотного контрасту в художньому моделюванні імпресіоністичної реальності (на прикладі українського письма) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті розкрито мовні засоби вираження світлотного контрасту імпресіоністичного письма Михайла Коцюбинського відповідно до закономірностей художнього ритму, симетрії й рівноваги. Доведено взаємозв’язок характеру композиційних засобів передавання колірного навантаження твору із його конструктивною ідеєю. Ключові слова: кольоратив, імпресіонізм, ідіостиль, світлотний контраст, художня композиція, синтетичний художній образ. Посилання