(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2020)
Статтю присвячено аналізові прізвиськ футболістів, які грали за українські футбольні клуби в 20–80-х роках ХХ століття. Неофіційні особові найменування гравців скласифіковано за критерієм мотивованості – виокремлено неофіційні антропоніми, що походять від прізвищ футболістів, демінутивних форм імен, патронімів, а також мотивовані різними зовнішніми та внутрішніми рисами, притаманними гравцям, чи поєднанням цих ознак. Описано способи творення прізвиськ, серед яких домінують метафора та утинки прізвищевих назв.