(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті досліджено найменування метеорологічних явищ, небезпечних для людини, в українських східностепових говірках, зокрема проаналізовано назви тривалого дощу, зливи, завірюхи, снігопаду, сильного морозу, вітру, бурі, спеки та ін. Спостережено широке використання сем, засвідчено особливості номінації деяких метеономенів у коментарях місцевих жителів. Зафіксовані назви найчастіше представлено однослівними, рідше – багатослівними словосполученнями. Здійснено аналіз частотності вживання досліджених маніфестантів. Переважна більшість із них – лексика народного вжитку, інші номени – варіанти, виявлені в говіркових континуумах.