(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті проаналізовано інтер’єктиви, використані Лесею Українкою в «Лісовій пісні», визначено їх семантико-стилістичні особливості. Виявлено, що одними з найпродуктивніших є первинні емоційні вигуки, які часто надають емоційного забарвлення всій репліці. Проаналізовано семантику інтр’єктивів, що виконують комунікативно-волюнтативну функцію. Зафіксовано ряд дієслівно-вигукових форм, особливістю яких є відображення миттєвої, короткочасної дії. Звернуто увагу на вигуки мовного етикету, а також вигуки-божіння та вигуки-прокльони.