(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті зроблена спроба проаналізувати специфіку лексики й фразеології найдавнішої друкованої пам’ятки писемності Волині – «Ляменту…» 1628 року. Серед джерел історії національної духовної культури України помітне місце посідають памʼятки української мови. Особливу увагу привертають регіональні культурні пам’ятки (рукописні й друковані). До найдавніших писемних джерел Волині належить першодрук «Лямент по отцу Іоанні Василевичу» 1628 року. Мова памʼятки віддзеркалює риси лексики і фразеології жанру ляментів середини ХVІІ ст. Ключові слова: духовна культура, пам’ятки української мови, жалобні вірші, староукраїнська лексика й фразеологія. Посилання