(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті описано роль та перспективу використання розмовної мови для динаміки розвитку літературного стандарту, розглянуто шляхи поповнення жаргонної розмовної лексики та причини її входження в друковані ЗМІ; з’ясовано природу просторіччя як пейоративного засобу; роз’яснено таке поняття, як обсценізм, його входження у структуру газетного дискурсу; визначено функціональне значення лайливої лексики; зроблено висновки про вплив публіцистики на мовні реалії.