Реалізація допустових семантико-синтаксичних відношень у складносурядних реченнях в наукових текстах І. Франка (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті проаналізовано особливості синтаксичної організації функціонально-семантичної категорії  допустовості у складносурядному реченні з протиставно-допустовими й розділово-допустовими відношеннями в наукових текстах І. Франка; запропоновано значеннєве розмежування допустових відношень у складносурядному реченні відкритої та закритої структур; систематизовано засоби їх граматичної реалізації та доведено належність до периферійної зони функціонально-семантичної категорії  допустовості.
Keywords: відкриті й закриті структури; допустовість; допустові семантико-синтаксичні відношення; протиставно-допустові відношення; розділово-допустові відношення; функціонально-семантична категорія допустовості