Особливості репрезентації соціальної дійсності засобами фразеології в медійному дискурсі (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті проаналізовано особливості репрезентації соціальної дійсності засобами фразеології української мови в медійному дискурсі. Розглянуто види структурно-семантичних трансформацій фразеологізмів: контамінація, субституція, розширення компонентного складу. У медійному дискурсі узуальні й трансформовані фразеологізми влучно характеризують актуальні суспільно-політичні події сьогодення.  Прагматичний потенціал фразеологізмів як засіб мовленнєвого впливу на комуніканта, посилення емоційності мовлення реалізовано  індивідуально-авторськими трансформаціями.
Keywords: фразеологічна одиниця; структурно-семантична трансформація; ідіостиль