Оказіонально-предметна номінація в художньому дискурсі Василя Барки (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті розглянуто індивідуально-авторські номінації в романі «Рай» Василя Барки. Проаналізовано семантику, дериваційну структуру та особливості функціонування іменникових авторських неологізмів. Виділено три лексико-семантичні групи іменникових неолексем: назви осіб,  іменники з абстрактним значенням, іменники з конкретно-предметним значенням. Найчисленніші серед них лексичні інновації з абстрактним значенням. Внаслідок виконаного дослідження встановлено, що іменникові авторські номінації в романі «Рай» переважно мають оцінно-експресивне забарвлення.
Keywords: новотвір; авторський неологізм; лексична інновація; індивідуально-авторська номінація; неолексема; складне слово