Прецедентні релігійні імена в ego-текстах Тараса Шевченка (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті розглянуто особливості вживання прецедентних релігійних імен у щоденниковому й епістолярному дискурсі Тараса Шевченка, зосереджено увагу на передумовах використання прецедентних біблійних й античних феноменів у творчості Кобзаря, визначено їхні групи, з’ясовано прагматичне навантаження прецедентних релігійних назв.
Keywords: епістолярний дискурс; щоденниковий дискурс; прецедентне релігійне ім’я; прецедентний релігійний феномен; ego-текст