Говірки Ратнівщини у світлі фольклорних текстів: фонетичний рівень (Лінгвостилістичні студії, 2018)
У статті на матеріалі текстів фольклору, записаних у Ратнівському районі Волинської області, здійснено опис фонетичних особливостей місцевих говірок. Установлено, що системне вивчення структурних рівнів українського діалектного мовлення уможливлюють тільки фахово записані народнопоетичні тексти, які забезпечують мовознавців надійною інформацією.
Keywords: діалект; говірка; діалектизм; фонетика; вокалізм; позиційні варіанти сучасних голосних; наголос; консонантизм; фольклорний текст